Accessories
Ga naar de inhoud

Projectvrijwilligers-dec-2023

Wat gebeurt er
Help de Hortus ook in 2024.
Steek je handen uit de mouwen als projectvrijwilliger.

EVENEMENTEN, CENTEN EN EDUCATIE
Na De Grote Hortus Dag van 10 juni 2023 hebben we de term ‘project’-vrijwilliger geïntroduceerd. Voor Vrienden die graag een bijdrage willen leveren bij een specifieke activiteit, maar niet het hele jaar door een vaste dag of dagdeel per week ter beschikking hebben. Hieronder een paar voorbeelden, waar we vanaf januari 2024 geïnteresseerden zoeken. Een goed voornemen.

Hortus Plantenmarkt
Kom jij een nuttige bijdrage leveren aan de Hortus Plantenmarkt?
Heb je iets met planten, kun je goed tuinieren of houd je gewoon van planten? Dan kun je dat nu laten zien en een actieve rol spelen in de projectgroep Hortus Plantenmarkt. We zoeken enthousiaste (project)vrijwilligers die kunnen helpen bij de organisatie van de Hortus Plantenmarkt op zondag 14 april. Er moet het een en ander geregeld worden voordat er een stralende Plantendag is en daar is inzet en menskracht voor nodig. We willen het de wijde omgeving laten weten en er een groots en bloeiend evenement van maken.
We zoeken (project)vrijwilligers voor onder andere de volgende taken: voor het benaderen van de standhouders voor deelname, voor de administratie en het bewaken van de begroting, voor de planning van de standhouders in de tuin, voor de catering en voor het uitzetten van de PR. De projectgroep start in januari 2024 en wil wekelijks even bij elkaar komen. Dus handen uit de mouwen, neem een groen voornemen voor 2024 en ga voor de Plantenmarkt!
Laat je interesse weten via een e-mail naar evenementen@hortusharen.nl .

vrijwilliger plantenmarkt 2024
Fondsenwerving
De Vrienden van de Hortus leveren financiële bijdragen aan projecten in de Hortus. Het grootste deel van de inkomsten van de Vrienden is afkomstig van de lidmaatschappen. Een kleiner bedrag komt binnen van donateurs en van Vrienden die iets extra’s over maken. In 2024 wil het bestuur van de Vriendenvereniging actiever gaan zoeken naar aanvullende financiële middelen. Daarvoor zoeken we 3-5 projectvrijwilligers die samen met een bestuurslid van de Vriendenvereniging in een fondsenwervings-commissie willen plaatsnemen. Deze commissie pluist mogelijkheden uit voor aantrekken van subsidies, donaties en andere mogelijke geldstromen en adviseert het Vriendenbestuur hierover. Affiniteit met financiële zaken? Ervaring met het aanvragen van (project)subsidies, het werven van fondsen en/of een breed netwerk met mogelijke sponsoren? Neem dan contact met ons op!
Stuur een e-mail naar hortusharenvrienden@gmail.com met in de onderwerp regel: fondsenwerving.

Vrijwilliger fondsenwerving
Educatie – speerpunt visie
In het Vriendenbericht van december 2023 staat op pagina 8 een artikel over educatie, met een aantal voorbeelden van educatieve activiteiten die in 2023 georganiseerd zijn. Inmiddels is er een vrijwilliger als coördinator educatie aan de slag gegaan en zijn we op zoek naar enkele (project)vrijwilligers die het Hortus-educatieteam komen versterken: voor het verder ontwikkelen van educatief materiaal, bij het voorbereiden en begeleiden van cursussen of workshops, bij de inhoudelijke communicatie hierover. Voor 2024 staan verschillende onderwerpen op de actielijst zoals microscopieworkshops, lezingen, educatieve ‘self guided’ tours (NL en EN), een BioBlitz, educatief materiaal rondom de vlinder- en bijenweide.
Interesse gewekt? We komen graag in gesprek.
Aanmelden als educatievrijwilliger kan via https://www.hortusharen.nl/vrijwilligers/.
Wandel mee/ idee
Toch eerst iets meer weten? Wandel dan mee op zondagmiddag 14 januari 2024.
Voor elk van de onderwerpen staan enkele Vrijwilligers en Vrienden klaar in de Entreehal van de Hortus om meer informatie te geven tijdens een wandeling in groepjes door de Hortus (reguliere toegang).
Verzamelen in Entreehal Hortus om 13:45, start wandelgroepjes 14:00 tot uiterlijk 15:00

Copyright 2012 t/m 2024 Vriendenvereniging Hortus Haren
Terug naar de inhoud