Accessories
Ga naar de inhoud

Behoud

Wat gebeurt er
 
Behoud de Hortus!
 
 
Zowel de Vrienden als de SBGH zijn soms samen, soms separaat bezig met activiteiten voor het behoud van de Hortus op lange termijn. Hierbij richt de SBGH zich meer op de RUG en de Vrienden zich meer op de lokale politiek. Op deze pagina houden we u op de hoogte van de belangrijkste activiteiten die als Vrienden voor het Behoud van de Hortus doen.
De voornaamste activiteiten tot op heden waren:

Een kennismaking met de nieuwe burgemeester en met de gebiedswethouder voor Haren. Ook zijn een tweetal initiatieven ingediend bij de stem van Groningen. Daarnaast stemmen we af met de Biotoop.

 
In opdracht van de SBGH en de Vrienden is er een rapport gemaakt door ecologisch Adviesbureau Altenburg en Wymenga over de waarde van de Hortus. Het bestuur van de SBGH heeft met input van de Vrienden een pamflet gemaakt gericht op de lokale politiek dat aan geeft hoe de Hortus naadloos past in het Groenplan van de gemeente.
 
Deze zijn eind oktober aangeboden aan de gebiedswethouder.
 

 
Mocht u zelf de politiek of andere organisaties willen benaderen om duidelijk te maken dat de Hortus moet blijven of dat de Hortus vele mogelijkheden biedt / kan bieden voor samenwerking / educatie dan kunt u genoemd pamflet en mogelijk het rapport van ons krijgen. Neem hier toe contact op met het secretariaat hortusharenvrienden@gmail.com.
 
Copyright 2012 t/m 2020 Vriendenvereniging Hortus Haren
Terug naar de inhoud