Accessories
Ga naar de inhoud

Actueel

22 oktober Vriendenlezing

Waarom zijn de Nederlandse - Duitse - Deense wadden zo uniek?

Vriendenlezing door Dr. W. Heiko Oterdoom, gepensioneerd exploratie geoloog / exploratie manager in de olie en gas industrie.


waddenzee
22 oktober Vriendenlezing

Spreken de mensen over de Wadden, dan gaat het over de vele bijzondere vogels, de trouwhartig uit hun ogen kijkende zeehonden, kleurige bloemen als lamsoor en uiteraard de rust die nog in dit gebied heerst, zeker vergeleken met de rest van het dicht bevolkte Nederland. Kortom, de Wadden staan bekend als een bijzonder biologisch en toeristisch gebied. Echter, hoe de ontwikkeling van dit jonge gebied tot stand is gekomen na de laatste ijstijd, is minder bekend. Wereldwijd zijn er maar weinig gebieden die als ‘Wadden’ gekenmerkt kunnen worden. De vele geologische – klimatologische factoren die een rol gespeeld hebben in het ontstaan en ontwikkeling van ‘onze’ unieke Wadden worden voor het voetlicht gehaald.

Let op: Vanwege de grote belangstelling voor de Vriendenlezing van dinsdag 22 oktober a.s. wordt de lezing niet gehouden in de Hortus maar bij de buren; in de Biotoop.
Zo kunnen we alle belangstellenden toelaten en hoeven we geen mensen teleur te stellen.

De Biotoop, Kerklaan 30, Haren, vleugel F.
Vleugel F is op de zuilen bij de ingang aangegeven.

Aanvang 20.00 uur
Vanaf 19:30 uur ontvangst met koffie.
Toegang gratis, ook voor niet-leden.
Opgave verplicht vóór 17 oktober 2019
via postbus 159, 9750 AD haren of
hortusharenvrienden@gmail.com


3 augustus Markt van Melk en Honing in Zuidlaren


Op 3 augustus stond de Vriendenvereniging weer op de markt van Melk en Honing in Zuidlaren. Bij de Hortus quiz waren er 26 goede inzendingen. Na loting werd de winnares mevrouw Marian Swenne.


18 mei Vriendendag en algemene ledenvergadering

Op 18 mei was er weer de Algemene Ledenvergadering van de Vriendenvereniging. In vergelijking met voorgaande jaren was er ruime belangstelling. De vergadering verliep in gemoedelijke sfeer. Het financiële jaarverslag is goedgekeurd en de vergadering heeft ingestemd met het benoemen van Dhr. Gerke van Dam tot bestuurslid. Het bestuur is daarmee weer voltallig.De lunch en de rondleidingen waren goed geregeld en vonden ruime aftrek.14 april plantjesmarkt


Op 14 april was er weer de jaarlijkse plantjesmarkt die goed bezocht werd. De Vrienden waren hier aanwezig met een informatie stand en konden 22 nieuwe leden registreren.


Zie de agenda op de website van de Hortus voor meer activiteiten.

Hortus nieuwsbrief
De Hortus heeft een e-mail nieuwsbrief waar u zich op kunt abonneren. Zie de website van de Hortus.


Copyright 2012 t/m 2019 Vriendenvereniging Hortus Haren
Terug naar de inhoud