Accessories
Ga naar de inhoud

Actueel

Wat gebeurt er
Actualiteiten
22 december gemeente en RUG
Op 22 december ondertekenden Vicevoorzitter drs. Hans Biemans van het College van Bestuur van de Rijksuniversiteit Groningen (RUG) en wethouder Rik van Niejenhuis (PvdA, op de foto links) van de gemeente Groningen de koopovereenkomst waarbij de RUG het eigendom aan de gemeente overdraagt van Hortus en De Biotoop aan de Kerklaan. De Vrienden waren hier ook bij uitgenodigd. Meer op de pagina behoud.

14 december gemeenteraad
Op 14 december kwam (een deel van) de gemeenteraad langs in de Biotoop. De Vrienden waren hier ook bij uitgenodigd. Meer op de pagina behoud.

2 november 2022 overleg met de gemeente
Op 2 november was er onverwacht een overleg met een advies bureau met een opdracht van de gemeente. Meer op de pagina behoud.

Op 18 oktober 2022 vond de Vriendenlezing plaats met als Titel:

Land van Ons en de Onneresch

Spreker: Jan Wittenberg, perceelcoördinator Onneresch, secretaris Stichting Landelijk Gebied Haren

Samenvatting:
Land van Ons is een burgercoöperatie die landbouwgrond koopt en aan boeren verpacht die natuurvriendelijke landbouw bedrijven, teneinde de biodiversiteit en het landschap te herstellen.In 2021 hebben zij 26 hectare grasland op de Onneresch aangekocht.De lezing zal gaan over de geschiedeins van Onneresch, de plannen van Land van Ons met de Onneresch en de doelstellingen van Land van Ons.

De lezing werd door meer dan 150 mensen bezocht. Binnenkort verschijnt een samenvatting op deze site.


15 september 2022 overleg met de gemeente
Op 15 september was er na lange tijd weer een overleg met de gemeente over de toekomst van de Hortus. Meer op de pagina behoud.

10 september 2022 Kunst en Cultuur markt Haren
De vrienden waren, net als vorig jaar, weer aanwezig op de Kunst en Cultuur markt in Haren. Het was weer gezellig met de vele gesprekken. Ook zijn er veel lidmaatschappen afgesloten en de nodige ansichtkaarten en een boek verkocht.

6 augustus 2022 Markt van Melk en Honing
De vrienden waren aanwezig op de markt in Zuidlaren die na twee jaren niet doorgegaan te zijn nu weer volop bruisde van de activiteiten.
Met diverse bezoekers zijn leuke gesprekken gevoerd over de Hortus. Ook was er een wilde planten quiz.

Die bleek lastig te zijn. Veel bezoekers begonnen er niet aan en van de 20 die het wel deden waren er slechts 2 die die alle 6 goed hadden.
De juiste antwoorden waren:

23 mei 2022 gesprek met gemeentelijke werkgroep
Op 23 mei was er een gesprek met twee leden van de gemeentelijke werkgroep die bezig is met de voorbereiding van de overname van de Hortus en Biotoop door de gemeente. Een samenvatting is te vinden op de pagina behoud van deze site.


14 mei 2022 Vriendendag
Op 14 mei vond de jaarlijkse Vriendendag met Algemene ledenvergadering plaats. De dag verliep in een goede sfeer. De nieuwe secretaris is benoemd en de financiën zijn goedgekeurd. Bij de lezing werd er druk gediscussieerd. Er kwamen diverse aandachtspunten naar voren die het bestuur mee kan nemen in de overleggen met de gemeente. De gegeven presentatie is hier te bekijken.


1 mei 2022 plantjesmarkt
Op 1 mei vond na twee jaar afwezigheid door Covid weer de plantjesmarkt plaats.
De markt werd druk bezocht en leverde een flink aantal nieuwe leden voor de Vriendenvereniging op.


Zie de agenda op de website van de Hortus voor meer activiteiten.

Hortus nieuwsbrief

De Hortus heeft een e-mail nieuwsbrief waar u zich op kunt abonneren. Zie de website van de Hortus.


Copyright 2012 t/m 2022 Vriendenvereniging Hortus Haren
Terug naar de inhoud